Monday, 14 August 2017

Cuci Kereta Murah di Bangi serendah RM10 Luar&Dalam!

Assalammualaikum wbt

Tengah free ni sementara anak tido admin online blog sat update story pasal cuci kereta ni..punyala dok usha cuci kereta murah kt area bangi..masa tu semua agak mengecewakanla maklumla bile nak cuci starex mpv ni luar je rm15-18..belum hat dalam lagi boleh cecah Rm20-22...
ni dorg cuci bawah biasa dulu sebab kotor sangat
pastu survey punya survey area bangi..
mata husbnd@driver admin ternampak 1kedai carwash ni.. tergerak hati nak tanya sanggup uturn jauh kauuu...

'dik, starex luar berapa?'
'Rm13 kak... (bia btol..takot salah dengar..mintak ulang 2kali..btol la telinga xsalah dengar...rm13..ok cun)
'bersih dalam plak dik?'
'rm20 kak'...(ok harga standard)
'cuci luar jela dik...akk suke harga tu!
(dengan akuu,husband dan staff die gelak jahat) heee
bukan ape..kedekut 1hal ye dakk..tapi dalam xberapa kotor..buat ape baziir duitkan klu benda boleh buat sndri..acecececec..

mula2 tu die basuh gitu je.. basuh macam kat uma..bukan guna pancit sabun tu..pelik gak xkan cmtu je rm13kan..bukan ape pernah terkena basuh area sg merab ke sg.chua area kampungla..luar je rm10.. murah memang murah tapi cuci macam 'gitu2 je' korang pn paham2 la gitu2 cmne kan..padahal kat KL celah rumah kedai rm10luar shaja tiptop bersih..KL hokey...bukan kampung dalam2 tu.. tp nak pergi KL macam xbebaloi plak masa tu...
cucian sabun spray sebelum bilas dan lap kering
skali die kata 'cuci kak..kejap..bersihkan kotoran dlu..kotor sangat kereta akk ni'...ok baru lega.. baru nmpak pancit sabun bilas lap2 sume tu..

dan inila hasiilnya..sangat puas hati..tadaaaa
silap plak xamik pic dalam kkedai.. tapi pic ni baru smpai uma lepas cuci kereta

dah cuci dah bayar dapat plak 1kad.. bile tanya katanya 6kali cucian dapat free1cucian...walaweiii lagi la admin sukeeeee... susah gak nak jumpa kira nakk attrack customer strategy cmni klu tok carwashkan..

ni admin tepek skali no.contact owner.. rupanya owner ade bukak bisnes usecar skali patent sambung bayar..admin blom jumpa owner masatu tokey blom datang..  biasala..bos.. byk cwngan bisnes ye dak.. buzy la tu..

dan paling terkejut staff tu cakap cuci kereta biasa luar dalam rm10.00...pergh... ook la tu kan... admin rasala.. sebab admin xde kereta.. pernah tanya around rm8 kalau luar jje dalam xpulak tanya... so far mmg sangat2 puashati...itu sahaja...korang pergilah kalau xcaya..nak2 yang keta besar2 tu kan.. ok bye