Monday, 15 May 2017

Dapatkan 'Business Card' anda seawal 4hari!

Assalammualaikum w.b.t
Admin saje nak share citer ni hehehe Admin haritu adalah kelam kabut buat Business Card, so buat post di FB sapa2 ada contact orang berniaga business card yang boleh buat cepat kan... maklumla event blogger masa tu lagi seminggu.. memang ada masa hanya tinggal seminggu... fuh ramai plak suggest itu ini maka admin plak mesti nak survey harga dan berapa pieces sume kan.. ada yang suggest jauh tapi bile pikir balik takut xsampai kad tu lewat.. dapat kad lepas event xsyok la pergi tangan kosongkan.. orang bertukar2 kad kita xtukar apa2.
Contoh business card admin yang dah siap..lagi cantik tengok real kot.. gambar ni spoil sebenarnya..ececece
Maka, ada akak sepupu admin bagila.contact En.Shamsul ni... paling lewat 4hari katanya..  urusan buat Business card ni melalui wasap2 je dengan en.sham ni... saya lambat balas dia pun lambat balas...almaklumla saya nk uruskan buat niaga roti,urus anak n suami , en.sham plak dia ada meeting la kena attend conventionla.. sedar2 dah siap..
Kad kahwin dulu2 sbg contoh

En.sham ni akan bagitau hargala yang mana kita nak kan.. matt lamination ke 1 side or 2 side uv-protection ke apa benda alah tu suma nanti dia explain la... dalam pada tu die suruh hanta la artwork..

Gambaran scatch 
Alamak apa kejadah artwork tu kan..xreti plak admin kita xder balaja pasal tu.. yang tau gambar tu save dalam jpeg. Ke tau la... nak buat artwork on xtau kat application atau software mana..so dia suruh scatch kan idea kad kita di atas kertas..admin senang je..suka sangat ala2 classic kan..teringatkan kad kahwin admin dlu bentuk design sampul surat classic..so scacthla business card ala2 macam tu..

Artwork
Dalam ari ke2 atau ke 3 lepas tu die anta gambar artwork la ..so dari situ kita semak ejaan betul atau x..simbol ke tak...  ari ke 3 dah siap die pn proceed print ...maka hari ke 4 pn siapla business card admin...  harga semua nanti en.sham bgtaula harga postage skalikan.. tup2 sampai rumah da... tapi oleh sebab admin nak cepat...en.sham decide kedai print tu hantar ke en.sham so admin sendirila self pickup kt en.sham...berjumpa lah akhirnya dengan orang nya yang selama ni berurusan di wasap je..lupa pulak nak nak amik gambar..amik business kad je la..
Contoh 1side uv protection- bahagian tulisan ay akan timbul
Dapat je business card, I is excited u.. cantik... xsia2 buat kat en.sham kan.. kira rasa macam berKualiti sangat hasil kerjanya.. bawah ni adalah contact en.shamsul la kalau korang berminat untuk buat 'Business Card' korang... harga admin xnak letak ye jadual harga+berapa pieces.. nanti korang deal la sendiri dengan en.sham... upah artwork kad admin rm20 je..upah bergantung kepada kesesuaian design susah atau senang untuk en.sham tu buat..  kira berubah kira harga upah buat artwork nya.. tapi kalau korang dah ada artworknya lagi senang terus proceed print je kan..silap2 boleh dapat lagi awal dari 4hari...hohoho.memandaj nye admin ni. Ok sekian terima kasih meluangkan masa baca entry ni. 




2 comments:

aRzMoHa said...

Assalamualaikum...saya antara penerima bisnes kad ini. Berkunjung mungkin pertama kali disini.

Salam perkenalan dari www.arzmoha.com

Anonymous said...

Thank you admin.. terasa nak cuba pulak.. 😊