Saturday, 4 February 2017

Homestay Apartment Sri Lagenda Langkawi diPekan Kuah Menepati CItarasa Pengunjung.

Assalammualaikum w.b.t
Seperti yang kita tahu,  kalau pergi Langkawi je macam-macam pilihan Hotel, Motel, Asrama, Kuarters, Kondo dan Homestay.  Haaaaa... ni admin nak kongsi sikit tempat homestay ala-ala Private Apartment tau...Kelassss you....Ko Hado?? Murah dan berbaloi gak.. kelengkapan dan kemudahan pun setanding dengan Hotel-Hotel.  Jadi, kenapa perlu bayar lebih untuk bilik yang sama pada harga yang sama...Pilihla 'Homestay Apartment Sri Lagenda Langkawi'!!!!!!.  Yeahhhhhhhhh

Homestay ni terletak di Pekan Kuah, Langkawi.  Ia dilengkapi dengan 3 bilik dan 2 tandas dimana 2 bilik mempunyai penghawa dingin dan 1 bilik kipas.  Selain itu, disediakan juga beberapa kemudahan perabot seperti sofa, meja makan, peti sejuk, Tv dan astro,air panas, mesin basuh, sejadah, tuala, seterika dan tiada caj tambahan bagi permintaan toto dan bantal. Juga boleh memuatkan seramai 8-10 orang.  Yang istimewanya mengenai homestay ini adalah kerana homestay ini khusus untuk muslim sahaja.
unit rumah yang sama, cuma pemilik tukar cadar je..baru meriahkan..
Homestay ni juga dibenarkan memasak kerana disediakan juga alat kelengkapa  memasak.
Anda juga tak perlu risau kerana Homestay ni telah diperketatkan kawalan keselamatan kepada pengunjung.  Pengunjung juga boleh berenang di kolam renang yang disediakan tanpa dikenakan caj bayaran jika pengunjung menginap disini..

Kepada pengunjung yang berminat untuk merasa tinggal di homestay apartment ini bolehlah rancang percutian anda dengan kadar bayaran sewa yang berbeza  mengikut hari.
  • RM200 Isnin hingga Khamis
  • RM250 Jumaat hingga Ahad dan hari pelepasan am
  • Daftar masuk jam 2 petang
  • Daftar keluar jam 12 tengahari
  • Deposit sebanyak RM 100 diperlukan. 
Jika ada sebarang pertanyaan, anda bolehlah menghubungi atau 'Whats App':
Puan Yan di talian 📞0124822084.
Alamat Homestay:
SRI Lagenda Resort Kondominium
Phase 1, jalan Sri Lagenda,
Pekan Kuah, Langkawi.


Homestay Langkawi Padang Matsirat Menyediakan Pelbagai Pilihan Bilik untuk Keselesaan Anda!

Assalammualaikum w.b.t
Bila kita pergi Langkawi secara tak langsung memang banyak tempat bersejarah seperti Mahsuri, Muzium, Dataran Helang, Kilang Gamat, dan tempat beli-belah untuk mak-mak kita borong periuk kuali belanga.  Memang tempat syurga beli-belah la orang kata.  Level anak muda macam admin ni level borong coklate je la....ehh..muda ke?? hahahah

Jadi admin nak kongsikan Homestay yang boleh dikatakan agak strategik untuk kemana-mana sahaja destinasi anda untuk pergi.  Orang kata tak jauh tak dekat.. "Bolehla...' gitu...  iaitu Homestay Langkawi di Padang Matsirat.

Homestay ni ada memyediakan beberapa bilik supaya boleh menampung keluarga kita yang sikit, sederhana ataupun ramai.  Jadi, boleh jimat kan kalau 'tong-tong' bersama keluarga keluarkan duit untuk tempat yang berbaloi selesa, tenang, bersih aman damai dan yang paling penting harga pun mestilah berpatutan.

HOMESTAY LANGKAWI ni terdiri daripada homestay yang mempunyai 4 Bilik , 3 Bilik serta 2 Bilik Tidur. 

1.  Homestay Langkawi Padang Matsirat 4Bilik 
  • 4bilik tidur(3 bilik penghawa dingin dan 1 kipas).
  • 4 tandas
  • Ruang tamu, ruang makan, dapur serta alatan memasak, peti sejuk dan seterika.
  • Ada disediakan lebihan bantal dan toto tanpa dikenakan caj tambahan.
  • Bole memuatkan seramai 16 orang.




2.  Homestay Langkawi Padang Matsirat 3Bilik
  • 3bilik tidur (2bilik penghawa dingin dan 1 kipas)
  • 2 tandas
  • Ruang tamu, ruang makan, dapur serta alatan memasak, peti sejuk dan seterika.
  • Bole memuatkan seramai 12 orang.
  •  
3.  Homestay Langkawi Padang Matsirat 2Bilik

  • 2bilik tidur beserta 2 penghawa dingin bagi setiap bilik
  • 1 tandas.
  • Ruang tamu, ruang makan, dapur serta alatan memasak, peti sejuk dan seterika.
  • Bole memuatkan seramai 8 orang.
Strategiknya kawasan homestay ni kerana ia sangat-sangat berdekatan atau hampir kepada destinasi menarik yang akan kita tuju seperti Beras Terbakar, Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Makam Mahsuri, Kereta Kabel, Pantai Cenang, Air Terjun Telaga Tujuh, Underwater World dan Pekan Kuah.



Pembaca juga boleh layari website Homestay Langkawi di laman sesawang http://pulaulangkawihomestay.blogspot.com   atau di Facebook Homepage Homestay Langkawi iaitu https://www.facebook.com/langkawihomestay4u/?fref=ts

Untuk maklumat lanjut mengenai Homestay Langkawi ini atau pembaca ingin terus membuat tempahan, bolehlah menghubungi:
Sms / whatsapp / telegram
Fauzi: 016-9454669


Friday, 3 February 2017

Penginapan Homestay Putrajaya Dwiputra umpama Kondo Mewah tapi Berbaloi!

 Assalammualaikum w.b.t.

Bila terfikirkan Putrajaya mesti fikir itulah penempatan orang-orang kaya atau Pegawai-pegawai kerajaan yang dipenuhi Kuarters Kerajaankan.  Secara tak langsung kalau nak tinggal di Putrajaya mesti terfikirkan Hotel-Hotel ternama yang mahal.  Kalau satu keluarga sahaja akan libatkan kos bilik yang mahalkerana memerlukan beberapa buah bilik.  Kalau ada kenduri kahwin pula, perlu ada saudara-mara untuk menumpang.  Dah susahkan mereka dengan keluarga kita yang ramai ni.

Admin nak kongsi..baru tahu rupanya di Putrajaya ada Homestay ala-ala Kondo umpama tinggal kat rumah sendiri... Home Sweet Home..Jom Survey!
Homestay Putrajaya Dwiputra Presint 15
Sedikit Maklumat tentang Homestay Putrajaya Dwiputa ni terletak di Presint 15:

Ruang tamu, dapur dan ruang makan.
  • 3 bilik tidur dan 2 bilik air.
  • Sofa, meja makan, tv, mandian air panas, peti ais, microwave, cerek letrik, microwave, toaster, mesin basuh dan sejadah.
  • Kediaman mewah pada harga murah
  • Ruang tamu dan bilik tidur utama dilengkapi penghawa dingin 
  • Ruang tamu dan ruang makan yang luas. 
  • Sangat sesuai untuk keluarga yang besar untuk melancong atau majlis perkahwinan
  • Extra 2 Bantal besar, 2 Bantal kecil, dan Toto (tiada extra caj dikenakan)
  •  Masak Nasi dibenarkan (periuk nasi, hotplate dan induction cooker  disediakan), namun tidak dibenarkan memasak menggunakan dapur gas.
Bilik utama, bilik ke2 dan ke 3 , Tandas dan Mesin Basuh
Homestay ini menyediakan berbagai kemudahan seperti:
  • Tingkat yang tinggi dengan pemandangan yang hebat.
  • Berdekatan Alamanda Putrajaya & Mydin di kawasan komersial Presint 15. 
  • 24/7 Kawalan Keselamatan, 2 parking khas, Gymnasium, Kolam renang Infinity & kolam kanak-kanak, 2 taman permainan, Surau, BBQ, Wakaf, Dewan serbaguna (gelanggang badminton), Trek jogging, Café (akan datang)
  •  Shopping: Alamanda Shopping Mall, Shaftsbury Avenue @ Putrajaya (akan datang 2018), IOI City Mall, Diplomatic Enclave (Mydin, restoran, mamaks, bank, 7/11, dobi, Domino Pizza, kedai runcit).
Untuk Makluman Pembaca, Kadar harga bagi hari biasa dan hari cuti adalah tertakluk seperti dibawah:
  • RM200 Ahad hingga Khamis
  • RM250 Jumaat, Sabtu dan hari Kelepasan Am
  • Daftar masuk jam 2.00 petang
  • Daftar keluar jam 12.00 tengahari
  • Deposit RM100 sahaja untuk pengesahan tempahan. 
Pembaca juga boleh layari page facebook Homestay ini di facebook
Homestay Putrajaya Dwiputra P15 atau
https://www.facebook.com/Homestay.Putrajaya.Dwiputra.P15/

Jika Pembaca berminat, bolehla hubungi nombor yang tertara dibawah:
SMS/Whatapps 'PakNgoh Nuor' : 019-2225860