Sunday, 18 December 2016

Perkongsian bila anda melabur di Platform yang Genuine,Legal & Secure!

Assalammualikum..
Haaa.. Entry sebelum ni ada admin mentionkan walaupun admin suri rumah tapi masih ade income.. Serba sikit admin join pelaburan.  Admin ada la modal sikit melabur dam Usd di Nasdaq iaitu Bursa saham di New York. Bukan BSKL ye.. Kira company ni ala2 nak bersaing secara sihat dengan Alibaba iaitu pengasas JackMa.


*APA DAN KENAPA ANDA HARUS BERSAMA KAMI*

*⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○*

Dasar pemilikan dan penerbitan syarikat pd masa kini yg popular dan berdaya maju memerlukan dana yg tinggi, kemahiran pengurusan yg cekap dan pemilihan yg tepat dari segi atau jenis industri..

Namun semua itu tidak menjadi mustahil jika anda semua bersama kami..

Kami menawarkan pemilikan saham sykt yg berdaya saing, industri terkini dan berpontensi berkembang maju..

Memperkenalkan GMCI Corporation
 ( GMCI Corp.) adalah kumpulan pegangan pelaburan berpangkalan di Nevada, Amerika Syarikat dengan mempunyai aset billion dolar usd dalam bentuk syarikat yang pengambil alihan pemilikan di seluruh rantau Asia, yang memberi tumpuan kepada 5 sektor utama dlm industri popular masakini yg disifatkan sebagai mampan menguntungkan juga memberikan pulangan yang menarik konsisten kepada pemegang saham.

Para pemegang saham berpeluang utk memiliki saham milikan dgn berkod *'GMCI'* yg ketika ini sudah berada di pasaran Over The Counter, OTC-Nasdaq, Bursa Saham New York yg dikawal secara teliti oleh *FINRA dan SEC-US.*

http://www.otcmarkets.com/stock/GMCI/quote

http://finance.yahoo.com/q?s=GMCI

http://www.bloomberg.com/quote/GMCI:US

Memperkenalkan juga *SMCI Corp (www.smci.co)* mempèlopor dan mempromosi saham bagi entiti atau syarikat gabungan bersama perjanjian di antara *GMCI Corp* dan *OD Capital* pada sekitar penghujung *Disember 2015* yg membawa perubahan besar dlm nilaian saham seunit *'GMCI'*. Gabungan tersebut mampu menaikkan daya saing yg hebat serta terujaan dlm pembentukan medan kewangan keuntungan yg baru utk pemilik saham.

Apa yg penting pemilik saham akan diberi prihatin dan perlindungan oleh sykt pemegang amanah *(My Premier Trustee - http://www.mpt.com.my)* yg terkenal dlm melindungi kepentingan empunya atau pelabur dari segi *hak dan milikan saham*

Tawaran istimewa ketika ini, pemilikan saham syarikat dgn hanya dari seminima *$500 (RM 2,200) utk 500 unit* shj dgn belian atau milikan senilai *$1.00* seunit saham di mana nilaian dagangan harga semasa di pasaran telah mencecah *$2.20* seunit saham...

Berpotensi tinggi dlm pencairan atau penjualan nilain saham pada masa akan datang yg bakal diperdagangkan di papan utama *NASDAQ* sekitar atau jangkaannya pd *2019* yg mampu mencecah melebihi nilaian *$15.00* seunit saham

Percaturan serta nilai dagangan seunit saham pada ketika di papan utama yg bakal mencecah *melebihi ratusan peratus gandaan* dan sekaligus mencatatkan keuntungan berkali-kali ganda 👍

Anda pasti akan teruja utk memilikinya

Marilah bersama kami mencipta penjanaan kewangan secara konsisten jika anda seorang yg mempunyai impian...

*SMCI Company Profile*
https://youtu.be/sv88k1m5fDY

*Hubungi kami utk keterangan lebih lanjut dan jitu...*

*⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○*

Antara sykt di bwh naungannya spt..

*1. OD Racing (www.odrace.com)*
Pelancarannya..
https://youtu.be/tnX1gk6mViA

*Penyertaan dlm GPrix Kuala Lumpur, Malaysia..*
https://youtu.be/f5dwWI5xZ3o

*Pelancaran OD Racing Mclaren GT 2016*
 https://youtu.be/OE1zf6SvvBQ
 https://youtu.be/eRFWxZ6laa8

*2. OD Markets (www.odmarkets.com)*
https://youtu.be/TCQmjqjtp-0

*3. MySmartGold (www.mysmartgold.com.my)*
https://youtu.be/u3tGGZhTLAc

*4. Cartivia (www.cartivia.com)*
https://youtu.be/k5U8YcIYcZY

1st Launchin in Thailand..
https://youtu.be/hFuVVfNoYqM

*5. Youth Lite (www.youthlite.com)*

*6. Kukup Golf Resort (www.kukupgolfresort.com)*
 https://youtu.be/gI8WfkoaJJI

*7. ODalliance

*8. Miro Residence (http://www.miroresidence.com)*
 https://youtu.be/OdA469XfhC0

*9. Health Land Spa (http://www.healthlandspa.com/home.html)*
 https://youtu.be/gKKfX8enSFE

*10. YlSynergy (http://ylsynergy.com)*

*11. Tom's Sticker (http://tomsstickers.com)*
 https://youtu.be/1McHupR37JI

*12. Victory Recovery (http://www.victoryrecovery.com)*

*13. ODRun (http://odrun.com)*

*14. Royer Club (http://www.royerclub.com)*

*15. ITagU (http://itagu.com/#firstPage)*

*16. Honor (http://www.honor.com/my)*

○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙●○⊙
*PRODUK SMCI*
°°°°°°°°°°°°°°°°°
SMCI menawarkan produk terbaik d pasaran untuk menjadi pilihan malah boleh dikatakan amat popular masakini...

Dgn kekuatan dan pergabungan sykt bersama sykt2 yg ternama juga semakin berkembang mampu menghasilkan pulangan jangkamasa panjang yg menyakinkan..

Ketika ini SMCI menawarkan 2 produk utama:

*1. OD Premier 3.*
Pembelian saham GMCI yg bernilai *$1.00* seunit saham d pasaran *NASDAQ-OTC* yg mana harga semasa d pasaran ketika ini mencecah *$2.20* seunit saham.
Pemerhatian mampu mencecah sekitar *$15.00 hingga $50.00*seunit pabila sudah berada d papan utama NASDAQ.
Minimum pembelian hanya bermula dgn *$500 (500 unit)*.

 

*2. OD Premier 5.*
Ketetapan pemberian keuntungan bulanan selama *24 bulan* mengikut ketetapan *pecahan peratus* seperti jadual d gambarajah.

Pemberian bulanan dipecahkan kpd 2 bentuk:
*a. 70% Cashwallet.*
*b. 30% GMCI/ Share Wallet.*

(Pembelian saham mengikut harga semasa setelah tempoh 24 bulan).

Serba lengkap admin dah share kat korang.. kalau xpaham bolehla jumpa diluar kan.. kalau berminat nak melabur boleh kita share2 kan.. admin tak nak kondem comony scam dan miney game yang lain.. admin percaya pembaca semua bijak pandai ade kuasa dihujung jari..apa2 kena la siasat dan kaji company yabg kita nak invest tu..jangan cepat terpedaya walaupun hanya 'simpati
,kesian dan sebab tengok kawan'. Sekian terima kasih kerana membaca article ini. 

Tragedi Oven meletup:Bila surirumah belajar buat roti.

Assalammualaikum..
Haaa.. xsabar2 nak share pasal entry ni.. baca tajuk pun dah rasa gempam semacam kau..sampai meletup oven cikgu jijah.. heeee.. jangan marah cikgu.. kak jijah ni xsuka orang panggil cikgu , macam xfriendly je kan... macam ada 'gap' batasan dengan student die.. ko jangan main2.. so kiter pgl kak jijah la ye..
Macam mana admin boleh join kelas roti ni pun xtau la... kak jijah ni ade dlm group warga puchong..so always share gmbar kelas buat roti tu.. tengok haga macam murah je kan... bukan macam wei....memang murah kau!!! Haa..jangan xcaya.. admin pn biasala 'free time free money' ni.. nak gak cari aktiviti untuk tambah pengetahuan.. menjahit sudah.. kita membakeri pulak ye..

Kelas membuat roti ni diadakan pada hari minggu.. di rumah kak jijah sendiri.. tarikhnya kak jijah akn maklumkanla di facebook miliknya.. https://www.facebook.com/nurazizah.mijan

Kelas roti: sabtu atau ahad
Tarikh: akan dimaklumkan
Masa:10 pagi - 6 petang
Had pelajar: bergantung
Bayaran: rm80.00
Roti: 8jenis
Hubungi: kak jijah 0162965130
Lokasi: Bandar Saujana Putra
*makan tengah hari disediakan

Maka, bermulalah sesi pembelajaran dimana kak jijah akan beri taklimat dulu pasal barang2.. barang2 die on memang die suggestkan yang murah2.harga mampu milik.. almaklumla zaman najib skang ni kan.. siap kedai skali die suggestkan yang mn murah.. memang xkedekut ilmu betul.. jangan risau..orang nye friendly, happy go lucky.. kalau salah n silap xde die marah... macam admin aritu salah uli tepung sebab terlebih tepung.. malu aq kau... sekejao aq popular dlm kelas tu automatik orang kenal i ni..hahah lepas sesi tunjuk bahan2 sume..kak jijah akan suruh kita sendiri sukat..sukatan mestinikut resepila..xboleh lebih dan kurang.. nanti roti keras atau lembik..gitulah alkisahnya..

Barang yang perlu dibawa dari rumah:
Pen untuk mencatat di kertas resepi
Pisau atau gunting
Apron
Penimbang
*namun kalau korang xbawak pun xpe.. mixer disediakan

So far.. anak admin yang kecik tu setahun 7bulan memang admin angkutla..mula2 takot die kaco gak kan.. takot orang lain xselesa.. tapi kak jijah punya sporting suruh jugak bawak anak..ada buai lagi kau.. senang nanti anak nak tido..haaaa.. sebab belajar pn kt rumah die.. so no hal la.. yela.. xkan sebab ade anak keciik jadi penghalang kita nak belajar menuntut ilmu kan..

Untuk waktu pagi memang khusus untuk buat roti dan sos nye sahaja..lepas tu bg perap beberapa minit.. kejap je dah tengah hari.. tuba waktu makan yang super sedap dari kak jijah.. haaa..korang tengok tu jangan terliur..nampak simple tapi sedap jugak makan ramai2 pulak bertambah selera..
Seperti yang admin maklumkan, untuk 1ari kelas terus expert 8jenis roti.. haaa.. ko hado?? Hampir semua gambar admin share dengan korang.  Roti2 nya adalah seperti:
1.Roti Boy
2.Chiken floss
3.Butter Scoth atau dikenali Roti Sarang Lebah
4.Ulat Bulu inti kaya Pandan
5.Bunga Kemboja inti kacang merah
6.Mini Pizza inti Sosej
7.Mini Pizza inti Ketam+Sosej
8.Pizza Bulat

Lepas zohor tu dan lepas waktu makan mulalah sesi uli 8jenis roti ni..dalam pukul 3petang camtu dah startla membakar... haaaa.... kak jijah ni ada 2 oven.. anggaran pukul 4 boleh siap da.... tiba2 nak jadikan cerita... PPUUMMM !!!!! Blackout!!!!  Meletuppp 1 oven besar tu.... siap kluar api.. pakej tertanggal tercampak tempat putar masa dia tu... alamak!! Kesian kak jijah kau.. terus xde mood..kecewa dia.. saya pun merasai kekecewaan tu kak jijah.. sebab roti lambat bakar dan bergantung kepada 1oven je..hee... jangan marah kak jijah..xpela.. allah nak gantikan dengan benda baru.. dah lama oven tu berkhidmat..dah tiba masa untuk berehat.

Haaa.. dah tiba waktu yang ditunggu2 oleh semua oelajar..lepas semua roti dah dibakar..apa lagi.. proses menapau la..bawak balik.. ececece.. kita akan bawak balik roti yang kita sendiri uli.. sebab kak jijah pun dah siapkan plastik untuk tapau.  Nanti ada tepung lebih ikut korang nak buat roti aoe yang korang suka..kira ada extra la..korang xkan bawak balik 8 jenus roti he.. extra beberapa roti yang lebih2 tu.. jangan gado2 dan berebut2 sudah....hahahahha lagi satu..kak jijah xlokek xkedekut tau share tips bisnes dengan kirang..die akan ajar macam mana kalau nak buat bisnes..kuantiti roti.. harga..camne cara packaging nak jual lagi..
Maka, selesailah kelas roti kak jijah ni.. admin xsabar nak bagi laki dan anak makan.. maklumla hasil air tangan sendiri... tengok anak makan dengan berselera.  Tapi mak nya dah oandai buat..nak buat sendiri tu ntah bilerrrr yeee dakkkk hahahaha

Apa2pun terimakasih kepada suami yang izinkan admin untuk belajar buat roti ni serta banker yang bayo dan jaga anak kejap.. terimakasih juga kepada tenaga pengajar kak jijah dan pembantu2 dia.  Akhir skali terimakasih kepada kawan2 baru atas perkongsian ilmu kalian.  Terlebih terkurang minta halal ye.. ada jodoh kita jumpa next class nanti.. adios