Monday, 26 September 2016

Teruja dengan kereta mainan hotwheel 2in1color


Haaa.. Admin nak citer skit. Masa tu hari mgu saje je jalan2 dekat amcorp mall PJ, biasa ari mgu ade la meja booth2 ni jual macam2 dekat tepi coridor die.. Jalan2 cuci mata sajela ternampak keta mainan jenama hotwheel semua..mula2 takot nk tny harga sebab mahal2 gitu kan.. Rupanye ade je yang hrga rm10 gitu..
Sama x ngn keta hotwheel tu.. Bolehla kn dr xde lgsg

Admin pn ape lagi, teringat la keta/van apv kesayangan admin tu.. Maklumla jenama suzuki xde model keta prototype (yela kot nama die) brand perodua.. So admin cari ala2 van admin.. Si jumpa la mcm pic kt atas tu..

Punya la sayang xbagi anak main.. Sebab nnt nk letak dlm keta..tgl nak caru bekas cantik2 je buat hiasan dalam keta.. Xbukak lg dlm bekas die..

Dah kama beli.. Baru nk try buat uji kaji.. Haaa tang ni laki admin la buat.. Nk ty admin mmg idok ler... anak dok sibuk nak main jugak.. Laki admin bukak la dari bekas die..tibe2 ntah memana la keta mainan tu kan..

Bile berapa jam xnmpak admin tny husbnd mana van mainan tu.. Die pergi dapur amik keta dalam peti sejuk.. Umaangaii.. Sampai cmtu skali nk buat ujikaji tone 2warna tu.. Admin pn x espect plak die masukkan dlm peti sejuk.. Maklumla otak lelaki.. Hik kiter otak pompuan ni dok nk pikir celup dlm bekas air ..ye dakkkk...

Kketa ni akan berubah kaler kalau tempertature tu sejuk atau suam2 panas.. Tukar jd kaler biru..Kalau suhu biasa dlm bilik jd la yang original masa beli..kaler putih.. Sila tgk rujukan gmbar diatas..

Itu shja nak share..terimakasih sudi luangkan masa baca entry yang xseberapa ni erk.. Tanpa kalian siapalah daku.. Cewah

Adios..

Adikfira
Selasa 27.9.16
3.55pagi

Saturday, 24 September 2016

Pengalaman Surirumah dapat income lebih



Assalammualaikum 

Sedikit perkongsian admin tentang diri sebagai suri rumah yang tidak bekerja selama 2tahun.  Ramai tanya admin, suami gaji imam/ guru kafa tapi laki bini merata merayau, boleh survive ke hidup, cukup ke?  Bukan la xbersyukur, ada je lebih malah mencukupi tapi adat sebagai manusia mesti kita nak lebih ye x?

Nak share serba salah, nanti orang kata ‘ala produk MLM la tu kena cari orang’, pulakkk tapi sape yang Tanya? Korang jugak kan. admin pedulik ape admin nak cerita jugak.  Kami di ODmarket tiada paksaan untuk anda melabur di syarikat atau tidak.  Kami hanya share.

Reason kenapa admin benti kerja adalah kerana kerja admin tu tersangat best, serious.  Pergi merantau dalam Malaysia luar Malaysia pun ada tapi sumer sponsor by company la bukan duit poket sendiri.  Oleh kerana terlmpau best, masa tu baru baru kahwin xder anak lagi.  So balik kerja malam, asal balik jer muka penat n letih kena tahan maki kakakakka sabtu ahad kaco hidup admin laki bini ni.  Aishh nasib baik anak belom ada time ni kalau x kesian mak die sibuk memanjang tapi kerja kuli jugakkk ye x…  sampai la saat di mana suami admin suruh berhenti kerja sebab dah macam admin plak ketua keluarga cari duit balik malam.  So, ape fungsi die sebagai suami kan? Stop kejap part benti kerja ni…lagipun suami sape yang tahan kalau bini dia kena maki depan mata?? ececece

Suami admin pulak mula join investment ni pakai duit hantaran. Haaa xke bengang kan tapi nak wat cmne kiter mampu diam jer dah duit die dari tabung haji suke hati die la kan nak terlungkup terlingkup.  Dulu admin punya mindset bila die join investment ni ‘mesti MLM, mesti money game’ dan ‘mesti kena cari orang’.  Masa tu dia join admin xjoin.  So bile dia join tu, yelakan gaji imam ngan guru kafa kat Malaysia ni berapa la sangat kan. Tiap2 bulan die hulur admin duit dalam kuantiti yang banyak, lebih banyak dari duit gaji yang die dapat.  Katanya ‘bayar balik hutang duit hantaran gitu’.. kira beberapa bulan la die ulur duit, tapi bukan dari duit gaji die masa tu, bila admin Tanya dia kata ‘adalah, rahsia’.  

So nak dijadikan cerita, sebelum benti beberapa bulan kerja suami admin suruhla join investment yang dia join tu, ODmarket nama company tu.  Dia kata dari situ la bulan2 yang dia bagi admin hasil dari investment tu.  So admin join, bak kata pepatah “what you give you get back’ so kalau sikit yang korang laburkan sikitlah dapat, kalau banyak, banyaklah dapat.  Lepas join tu admin masuk yang modal paling minium masa tu currency Malaysia RM 3500 bersamaan 1000usd.  Dapatlah duit poket tepi dalam RM 150-RM 200 bergantung kepada currency.  Ala macam kita nak keluar Malaysia nak beli currency tu mesti ikut turun naik harga semasa sesebuah negarakan.  Tengok beberapa bulan join, admin decide untuk berhenti kerja dan laburkan semua simpanan duit gaji admin di syarikat ni.  Oh lagi 1, admin masuk bukan ‘kosong zero ‘ gitu yer… ada google kaji buat research sikit pasal company yela zaman skang takot la kne tipu ke scammer kan.

Maka, bermulalah perjalanan menjadi suri rumah sepenuh masa dengan income yang RM2200-RM3000 sebulan tanpa guna duit suami.  Tapi maklumla kalau dah suami hulurkan, kiter ape lagi, menadahlah, dah orang nak bagi…ye dakkk.. haa bayangkan tu baru sikit kot admin join invest bulanan dah dapat 2k sebulan kan..kalau admin topup lagi dan lagi modal besar maka besar lah profit dapat.  Tapi cukup2 lah setakat tu yer dak, yang dah dapat ni pun dah rasa masyuk.ececececec
Detail pasal company tu nanti admin buat entri yang akan terbaru di page lain tentang kukuhnya company ni kalau join insyaallah xperlu risau sebab company bukannya calang2 company. Cewah.  Company ada banyak asset kat Malaysia ni.

Ape2pun kalau nak join sesuatu investment, kaji, selidik siasat syarikat yang kita nak invest tu.  Bukan hanya lihat pada harta seseorang atau cerita latar seseorang pakai keta mewah blab la bla.  Cuma jadikan cerita susah senang dia sebelum kaya sebagai pengajaran dan ilmu pada kita.

Akhir kata,  admin bukan xpernah join investment lain,  mernah join unit trust dan public mutual,  tu pun arwah bapak admin yang masukkan nama admin tapi tiba masa rugi.  Nak cakap xtau cmner, kira rugi la jugak.  Ini bukan paksaan untuk korang join kat company yang admin invest ni atau nak burukkan syarikat pelaburan di Malaysia yang lain.  Tapi, pengalaman orang lain-lain kan dan tak salah untuk memperbanyakkan pelaburan sebab tiba masa ‘Duit yang akan bekerja untuk kita’.

Sekian. 



4Hari 3Malam di Hongkong

Assalammualaikum..



Hongkong Januari 2016
Macam entry admin sebelum ni yang admin pernah mention pergi HK atas urusan bisnes dan melancong. Pasal bisness tu nanti admin akan share di entry lain. So adela buat research sikit pasal HK ni, pengangkutan awam die, simkad, tempat menarik untuk dikunjung, dan tempat makanan halal.

Hari pertama (simkad travel ,tiket mrt,check in hotel)
Masa admin pergi bulan Januari tu Sampai airport HK terus rasa sejuk cuaca dalam 17 darjah celcius so siap2 la baju sejuk korangdalam beg carry jangan simpan dalam luggage satu keja plak nak selongkar luggage kan. Sejuk die pada admin waktu siang macam sejuk genting dan Cameron highland gitu.  Orang yang tahan sejuk atau gemuk cam admin ni xpakai bj sejuk xper kot tapi yang xtahan sejuk tu pakai la.

Sampai saja di airport HK trus admin cari simkad travel. Bile research macam kena bayar dalam 80HKD tapi agaknye rezeki admin Tanya foreigner lain. Ade je simkad free khas untuk foreigner cume kena bagi detail passport kiter  buat simpanan syarikat telekominikasi tu la, die akan fotostetkan passport korang so xpayah susah2 cari kedai fotostet.  Korang cari i-sim logo warna hijau..keluar dari pintu airport tu trus Nampak banyak2 booth ,cari la i-sim punya booth. Bangga skit sebab kebanyakan member yang pergi Hongkong ni dorang beli simkad.. hahah bengang je dorg dapat tau group kami dapat free.

Dah selesai urusan simkad kami serbu pulak kaunter beli tiket MRT. Salah satu public transport kt HK la. Oleh sebab kami dari airport so destinasi ke Hotel di Wan Chai, Hongkong memerlukan kami tukar 2 kali train. Ala kalau kat KL tu macam LRT dan KLIA Ekspress la gitu. Tiket boleh refundable dan topup kt mana2 kedai 7eleven atau kedai serbaneka.  Yang best nya pasal tiket mrt HK kalau masih ada baki dan xnak baki duit, korang boleh beli barang di 7e cashier die akan touch je kad korang tu tolak harga barang dari situ.kalau kurang boleh tambah pakai duit cash.  Macam konsep Touch N Go gak tapi dorg punya macam2 fungsi.

Dah selesai, kami tunggu train untuk ke Hotel.  Dah siap2 ada map train dan benti di stesyen mana.  Oleh kerana kami pergi dengan beberapa orang member OD yang beli tiket flight pergi balik dan hotel pada tarikh yang sama so itulah group kami. Ada lagi group awal ada group lewat sikit, kami group tengah2 sebab nak adjust cuti sumer kan. Biler pergi dengan group biasala susah senang bersama cewah..ada 3family dan yang lain ala2 bujang 4hari gitu dan anak2 kecil.  paham-pahamla ada anak kecil dan orang tua ni, nak gerak cepat sangat xboleh kesian kat yang dah berumur tapi lambat sangat tak boleh sebab anak2 tak boleh lama2.  Sampai airport pukul 10pagi settlekan urusan itu ini biasala ramai kepala ramaila ragamnya.  Sampai hotel dalam 4 petang admin dah lepak xlarat penat berjalan mencari hotel.  Bukan xnak naik teksi/van tapi biasala dah namapun jadi pelancong, die punya tekan foreigner tu umaangaii cekik darah. Lagipun buat apa bazir duit kat teksi kan ..buang duit kat barang2cenderamata lagi bagus. Heee

Oleh kerana waktu siang HK adalah singkat dan malam die panjang, xsabar pulak nak melawat booth company kamy masuk financial expo, kami pergila melawat expo tu.  Dalam 15minit je Hongkong Convention Centre dengan hotel kami jalan kaki saja.  Sampai di expo tu..umangai rasa macam bukan calang2 orang jer pergi situ.aduh.. sumer dok citer pasal company masing.  Memang bersepah dorang dok tabur bisness kad di setiap booth.  Secara tak langsung, dah lama xasah diri speaking omputih kau.. hahahha
Balik dari expo, admin xlarat da.. letih lapo ngantok sume ada.. naseb baik anak xmeragam. Kami balik bilik dan rehat.  Malam admin xkeluar sebab sejuk kat HK dah bukan macam genting highlang, rasa macam dekat musim sejuk yang ala2 snow gitu. Salji je xder.  Badan kiter bolehla tahan kan, pikir anak kecik yang macam dah start selesema ni kesian plak. Tapi anak ok je die memang suke sejuk Cuma kesian dia letih.  Cume suami adminla keluar malam jalan2 tgk Negara orang kan.  Jeles I tau..

Hari Kedua ( HKCC, Masjid Ammar Wan Chai Road, Kennedy Town, Tram, Victoria Pix )






 Hari Ketiga ( Hongkong Ferry, Masjid Kowloon, Ladies Market)






 Hari Ke-enpat (simkad travel ,tiket mrt,check in hotel)


Beli Bantal Berjenama dengan harga murah!



Tidur lebih lena, mimpi indah2 dengan Bantal Foam resta jenama DREAMLAND!
Anda mengalami masalah sakit leher dan bahu ketika bangun tidur?
Bantal kekabu anda lembik?  Ada tidur pakai 2-3 bantal?  Bantal anda keras sampai menyebabkan sakit kepala, leher dan bahu?

Saya pernah mengalami semua masalah seperti anda.  Sehinggalah saya menemui Bantal Foam Resta jenama Dreamland.  Saya juga pernah ‘survey’ semua bantal foam di pasaran.  Semuanya mahal dan saya tak mampu untuk beli.  Jika anda xpercaya, anda boleh survey juga sendiri.  Saya hanya senaraikan apa yang saya temui untuk harga bantal Foam:
Lazada RM150 dan keatas
Jenama bantal lain (Dunlop pillow etc) rm200 keatas
Dipasaraya Aeon, Tesco atau kedai2 perabot tilam  rm90 keatas

admin bukan apa, admin promote kat korang sebab admin rasa yakin bahawa bantal ni boleh selesaikan masalah tidur korang..pastu pulak, admin dah lama cari bantal ni..  haa sape yang berminat boleh hubungi admin ye.  di bahawah admin beri detail harga bantal ni kalau tiada promosi.

BANTAL FOAM RESTA DREAMLAND

  • SOKONGAN LEHER DAN KEPALA
  • TAHAN LAMA
  • LEMBUT DAN GEBU 
1 BIJI = RM 60.00     (+POSTAGE=RM 71.00)
2 BIJI = RM 100.00   (RM 112.00)
3 BIJI = RM 130.00   (RM 143.00)
4 BIJI = RM 170.00   (RM 185.00)
5 BIJI = RM 200.00   (RM 218.00)

hubungi admin sendiri:
fira 0173136065