Sunday, 25 September 2011

Apabila ditanya sopan,dijawab kurang sopan maka dibalas xsopan!

aisyh...kes nie memang aq xske la..kadang2 bukan kiter nak buat lawak bodo ker..atau tanya soalan bodo atau yang menyakitkan hati ker tapi mungkin kiter didalam situasi yang xtau,atau sebab kiter xamik tahu dan xnak amik tau..tapi kiter akan dilevelkan sebagai bodo atau katak bawah tempurung..kiranyer macam.. 'u r d wrong person at the wrong time and in the wrong place' xkirala keadaan kiter masa tu bertanya atau ditanya..

contoh kesnya macam nie la..benda nie terjadi pada aq sendiri..aq d sorang kawan then xbrape rapat..kenal pun just masa form4n5 jer..ms tu aq low profile..kira kwn aq nie geng2 yang popular dek kenakalan dan kekurang ajaran la,sound orang sesuker hati..dan ske hati nak suker atau benci seseorang..sifat pengaruh tu memang kuat la..dan geng2 dia yang bodoh,bangang serta bahlul (3B) nie dok ikut jer benci atau xske kat orang walaupun orang tu xcari pasal ngan geng2 dier..apa yang aq tau tentang dia nie lepas spm kawen ngan budak dia chatting kat laman soSIAL,budak laki tu tua la kiranya,mayb dia nie liar sangat bapak dia pun xlarat kot nak pegang tanggung jawab so amik tindakan mudah kawen kan dia ngan laki pilihan..settle masalah..n last berita aq tau tentang dia,trus ikut suami dia kje n menetap di Australia..untungla kan n rezeki dia jumpa jdoh yang baik dan series kat laman sosial. bersyukur gak la dia bukan jadi mangsa laki yang main2...tu jer la yang aq tau pasal dia..

lepas tu kan..jumpa kat facebook dan add as fren tapi xpenah bual atau chat la..nak tgk profile n gambar pun xble sebab dia buat private..lepas tu satu hari tu aq nampak kat home dia upload gambar ngan budak..d kawan dia nie komen la budak tu cute..tapi pada aq xder la cute sangat..sebab budak tu dah besar..lau baby mungkin la kot..aq pun ngan macam budak bodoh komen la 'tutt(nama dirahsiakan),anak ko ker? anak yang keberapa?ko dah ada berapa orang anak?..see...lau korang baca pun n dah nampak kot aq memang xtau langsung life minah nie.. mungkinla kot soalan aq nie pada dia bodoh lagi bangang dia jawab 'xla fira..anak kucing -__- ..'aq baca pun tibe2 sakit hati gak la..salah ker tanya soalan tu..sebab aq xtau ..paham x..X TAU..aq nie nak jer balas..tapi budak uma sumer kata jangan nanti gado..hati aq makin membara.. nak2 lak lagi panas biler member dia like lak komen dia..pergh lagi aq hot tahap arang yang buat barbeque..hati aq nie xder sape2 kesah ker??

aq nie dah macam diluah mati emak ditelan mati bapak sebb ape??
sebab biler balas kang..betol la dorang kata gado..keadaan makin buruk..
tapi lau xbalas..aq pikir gak..dorang lagi nmpak kebodohan aq..dan makin pandang rendah kat aq..
then aq decide la..sampai biler kan nak diam..zaman sekarang makin diam makin kne pijak kepala bukan makin pulihkan keadaan..aq nekad giler r..gado ngan minah nie gado la..ada aq kesah..jumpa ko depan2 pun x..dalam fb..aq ble unfren ko,ko ble block aq..diam tidak bererti kalah beb..diam2 ubi berisi..lagi satu cheq nak habaq mai..cheq bukan orang yang penyabar macam rasulullah s.a.w....cheq nie manusia biasa jer kot..

apelah sangat ayat orang marah ngan ayat orang begang kan..dia sakit kan hati aq..so,xkan aq xble sakitkan hati dia kot..bia fair and square..baru ada keadilan kat situ..dengan rasa rendah diri menahan marah dan sakit hati..aq pun balas la komen minah nie dengan penuh kesopanan dicampur jwpn psycology..so aq balas la.. ulang komen(xla fira..anak kucing -__-) aq balas...'oic nice kitten..well,i ask bcoz i dont know anything and everything about you even its look like stupid question bcoz im not your BFF~have a nice day,weee~

pergh..puas hati aq beb..memang setepek la aq bagi kat minah nie kan..tgu gak ape dia nak balas..relakx dulu..aq makan n sembahyang n ngaji dulu..wat ilang rasa marah..then lepas settle sumer aq on fb balik..
U KNOW WHAT????she has deleted the picture ..n ofcoz la include komen aq tu skali kan..diam plak kau..tau pun ko ape aq rasa..delete sebab malula tu takut kwn2 dia baca..ko nak kutuk aq n ngumpat aq ngan kawan2 rapat ko masa kiter 1 sekolah dulu dalam fb...erm..silakan..no hal la..  memang puas hati la dapat lepaskan geram...xsempat nak pikir baik ker xbaik..lau dia buat hal lagi..memang aq nak sound la..
ADA AQ KESAH KO BENCI KAT AQ!!!!...have a nice day...  :p

2 comments:

Mk Syahir said...

ASSOBARUN MINAL IMAN =)
-MKS-

adikfira said...

orang cmnie..xpyh nak sbr...jd ilang sbar ada la.. pandang rendah lak kat org..tau la dok oversea..thanks nasihat..mendalam maksud tu hahaha