Tuesday, 2 August 2011

4 in 1 things spoiled my whole day!

pernah x korang alami 4perkara serentak dalam idup korang..maybe..maybe not..rite??
tapi tu la yang aq penah alami..waktu tu dah 3 bulan lepas mak aq meninggal..means aq dah naik semester baru..nak tau ape yang jadi??

lepas mak meninggal kan..aq xtaula aq masih kuat atau x..orang nmpak aq kuat..tapi sebenarnya..tuhan jer la yang tahu..orang yang alami benda yang sama mungkin memahami..aq nie kira first time la kan orang yang aq sayang pergi..so pada aq susah sikit la nak teruskan hidup..tapi pura2 mcm xder ape2..sebb nak tunjukkan yang aq nie dah terima kenyataan,redha atas ape yang terjadi,dan seolah2 dah luper tentang mak..tapi sumer tu salah!!!

4 perkara yang aq alami..ilang mak,exam final,demam,birthday aq...tu la yang aq berdepan masa tu...nmpak mcm remeh kan..tapi sebenarnya memang btol2 menyeksa jiwa raga aq..

nak2 pulak..masa tu exam..bayangkanla nak hafal itu ini,formula,point..then,ilang mak buat aq rasa rindu,ingat memori bersama,mcm2 la yang bermain dengan perasaan dan akal fikiran...demam pulak tu,badan lemah jer otak plak xberfungsi dan yang terakhir masa tu hari lahir aq lak..kira first time sambut waktu exam n mak xder..memang lau aq xkuat semangat..dah lama aq giler..btol x??

macam2 aq buat..tok kuatkan hati aq nie..sembahyang..ngaji..dekatkan diri pada tuhan..mintak tuhan kuatkan semangat aq..xpikir benda bukan2 yang mendatangkan sedeh,xderngar lagu sedey specially lagu tentang emak..tapi..xjalan gak....sampai sik nangis jer dlm toilet n cepat2 cover xnak bagi kwn2 nmpak aq nangis..

ape yang buat aq sedar..masa tu aq pening pala yang teramat sangat..nak kata migrain bukan..pening biasa2 pun bukan..makan ubat,xjalan,..tido pun xjalan..nak baca buku..erm..lagila xmasuk..xtau la ape aq pikir..tapi masa tu aq dpt rasa..emosi mengawal akal fikiran aq..then aq jumpa doctor..doc kata aq bukan demam biasa..pening aq pun bukan pening biasa..doc cakap lagi..demam aq sebab rindukan seseorang..pening pala pun sebab terlalu banyak berfikir..doc mintak aq citer lau pape dia boleh tolong..doc tgu la lama tuk aq citer..aq nie masa tu situasi tahan jer air mata dari mengalir..dalam hati nie bercakap ngan doc 'nak citer cmner doc oiii baru nak bukak mulot air mata kua dah'..doc nmpak air mata aq bergenang..sudah..doc kata lagi,lau perlu saya nak tau prob awk then saya ble kasi ubat penenang bagi awk relax..cmtu skali ...aq ingat cara doc pandang aq tu mesti pikir aq ada maslah ngan boyfrien atau mslah keluarga atau mslh stdy..last2 aq nak ble nak citer..aq geleng kat doc..then ckp 'xder paper la doc'..'abaikan jer'..pastu aq pun mintak izin kua n tgu ubat..

on the way nak balik uma sewa kat PJ..aq pikir..sampai biler aq nak jadi cmni kan..kenang nasib..then salahkan takdir..aq cakap kat diri aq sendiri..aq kne bangkit..aq kne kuatkan semangat..anggap itu cabaran dan adat resam kehidupan..lau mak aq ada mesti mak aq sedey aq cmni..mesti mak aq nak yang terbaik utk aq sendiri..so aq nekad..luperkan kejap masalah tu..aq study betol2..hafal giler2..belajar balik apa yang aq rasa aq ketinggalan atau khayal biler terkenangkan mak aq..

sekarang..alhamdulillah..aq berjaya mengawal emosi dan akal fikiran aq..result exm pun kira bagus la naik pointer n cgpa...aq nak mak aq bangga kat dalam sana..aq nak teruskan idup untuk mak aq...aq nak mak aq bangga dengan aq 1 ari nanti..insyaallah............

No comments: