Sunday, 19 November 2017

Peminat Takoyaki:Hanya Pesan dari Rumah & Penghantaran Percuma.

Assalammualaikum w.b.t
puas korang makan hadap sorang2..ko hado??
Oleh kerana admin, laki bini peminat Takoyaki skali dengan anak pun join makan..ada berita baik buat anda dimana Takoyaki Homemade ni dahlah murah pakej dia pulak berbaloi kalau nak dibandingkan dengan harga+kuantiti takoyaki di pasaran..
Jemput menjamu selera..nyum nyum nyum
Ha...kalau kat kiosk2 kan agak mahal..ada yang rm6.00 3@4pcs(bergantung kedai kiosk)..tapi teringin punya pasal kan pejam mata jela beli mahal2 dan makan kongsi2 walaupun makan tu rasa macam terkemut2 tak puas makan.. kadang dengan harga dan kuantiti yang agak mahal kita nak beli lagi pun macam pikir dua tiga kali ye x...tapi kita bersangka baik jela..sama ada support business orang melayu atau kiosk2 jual mahal tu mungkin nak cover duit sewa kedai atau size takoyaki die besar..nk cover kos bahan mentah lagi...
order jangan sampai terliur
Maka, bila dah dapat contact boleh whats app semua apalagikan.. orderla..heheheh set tarikh dan masa..dan tunggu di depan pintu rumah..haaa..xpayah nak hadap jem panas terik kena beratur tunggu turn.. tunggu depan TV je dikk non... tapi make sure ada kat rumah dan confirmkan la ye dak...bayaran dibuat masa delivery nanti..tapi janganlah sampai ko zalim dan kejam sangat dikk non dah order banyakkk pastu cancel last minit... kesian dikk dekat orang berniaga.. #adab kat mana?? chewahh
sedapp bakkk annnggg..macam rasa kat kedai kiosk tu
sory terbebel pulak dah.. ok perkhidmatan Takoyaki ni adalah untuk sekitar puchong maka promosi penghantaran tako hingga depan pintu rumah anda diadakan secara percuma hingga hujung tahun 2017 dengan syarat harga perlu rm10 keatas.  Set2 pakej tu korang bole la pilih yang mana ikut kempunan korang.. kalau nak self pickup pun boleh setla kat mana2 area puchong kalau korang xnak dia hantar depan rumah.. 

Bagi kawasan luar puchong kena order yang atas rm10 baru berbaloi kan..korang jamu la family ke sedara mara ke jiran ke kawan2 ofis ke kalau ade buat makan2... sebab kak nur ni berniaga dari rumah je..perlu order awal..xnak lah last minitkan..kita mudahkan kerja orang, Allah mudahkan kerja kita..ye dakk.. jadi apa lagi..order jangan xorder..nanti tahun depan dah cas penghantaran pulak..biasalah harga minyak dah naik...TIADA yang FREE dikkk nonn atas muka bumi ini...

Monday, 14 August 2017

Cuci Kereta Murah di Bangi serendah RM10 Luar&Dalam!

Assalammualaikum wbt

Tengah free ni sementara anak tido admin online blog sat update story pasal cuci kereta ni..punyala dok usha cuci kereta murah kt area bangi..masa tu semua agak mengecewakanla maklumla bile nak cuci starex mpv ni luar je rm15-18..belum hat dalam lagi boleh cecah Rm20-22...
ni dorg cuci bawah biasa dulu sebab kotor sangat
pastu survey punya survey area bangi..
mata husbnd@driver admin ternampak 1kedai carwash ni.. tergerak hati nak tanya sanggup uturn jauh kauuu...

'dik, starex luar berapa?'
'Rm13 kak... (bia btol..takot salah dengar..mintak ulang 2kali..btol la telinga xsalah dengar...rm13..ok cun)
'bersih dalam plak dik?'
'rm20 kak'...(ok harga standard)
'cuci luar jela dik...akk suke harga tu!
(dengan akuu,husband dan staff die gelak jahat) heee
bukan ape..kedekut 1hal ye dakk..tapi dalam xberapa kotor..buat ape baziir duitkan klu benda boleh buat sndri..acecececec..

mula2 tu die basuh gitu je.. basuh macam kat uma..bukan guna pancit sabun tu..pelik gak xkan cmtu je rm13kan..bukan ape pernah terkena basuh area sg merab ke sg.chua area kampungla..luar je rm10.. murah memang murah tapi cuci macam 'gitu2 je' korang pn paham2 la gitu2 cmne kan..padahal kat KL celah rumah kedai rm10luar shaja tiptop bersih..KL hokey...bukan kampung dalam2 tu.. tp nak pergi KL macam xbebaloi plak masa tu...
cucian sabun spray sebelum bilas dan lap kering
skali die kata 'cuci kak..kejap..bersihkan kotoran dlu..kotor sangat kereta akk ni'...ok baru lega.. baru nmpak pancit sabun bilas lap2 sume tu..

dan inila hasiilnya..sangat puas hati..tadaaaa
silap plak xamik pic dalam kkedai.. tapi pic ni baru smpai uma lepas cuci kereta

dah cuci dah bayar dapat plak 1kad.. bile tanya katanya 6kali cucian dapat free1cucian...walaweiii lagi la admin sukeeeee... susah gak nak jumpa kira nakk attrack customer strategy cmni klu tok carwashkan..

ni admin tepek skali no.contact owner.. rupanya owner ade bukak bisnes usecar skali patent sambung bayar..admin blom jumpa owner masatu tokey blom datang..  biasala..bos.. byk cwngan bisnes ye dak.. buzy la tu..

dan paling terkejut staff tu cakap cuci kereta biasa luar dalam rm10.00...pergh... ook la tu kan... admin rasala.. sebab admin xde kereta.. pernah tanya around rm8 kalau luar jje dalam xpulak tanya... so far mmg sangat2 puashati...itu sahaja...korang pergilah kalau xcaya..nak2 yang keta besar2 tu kan.. ok bye