Monday, 14 August 2017

Cuci Kereta Murah di Bangi serendah RM10 Luar&Dalam!

Assalammualaikum wbt

Tengah free ni sementara anak tido admin online blog sat update story pasal cuci kereta ni..punyala dok usha cuci kereta murah kt area bangi..masa tu semua agak mengecewakanla maklumla bile nak cuci starex mpv ni luar je rm15-18..belum hat dalam lagi boleh cecah Rm20-22...
ni dorg cuci bawah biasa dulu sebab kotor sangat
pastu survey punya survey area bangi..
mata husbnd@driver admin ternampak 1kedai carwash ni.. tergerak hati nak tanya sanggup uturn jauh kauuu...

'dik, starex luar berapa?'
'Rm13 kak... (bia btol..takot salah dengar..mintak ulang 2kali..btol la telinga xsalah dengar...rm13..ok cun)
'bersih dalam plak dik?'
'rm20 kak'...(ok harga standard)
'cuci luar jela dik...akk suke harga tu!
(dengan akuu,husband dan staff die gelak jahat) heee
bukan ape..kedekut 1hal ye dakk..tapi dalam xberapa kotor..buat ape baziir duitkan klu benda boleh buat sndri..acecececec..

mula2 tu die basuh gitu je.. basuh macam kat uma..bukan guna pancit sabun tu..pelik gak xkan cmtu je rm13kan..bukan ape pernah terkena basuh area sg merab ke sg.chua area kampungla..luar je rm10.. murah memang murah tapi cuci macam 'gitu2 je' korang pn paham2 la gitu2 cmne kan..padahal kat KL celah rumah kedai rm10luar shaja tiptop bersih..KL hokey...bukan kampung dalam2 tu.. tp nak pergi KL macam xbebaloi plak masa tu...
cucian sabun spray sebelum bilas dan lap kering
skali die kata 'cuci kak..kejap..bersihkan kotoran dlu..kotor sangat kereta akk ni'...ok baru lega.. baru nmpak pancit sabun bilas lap2 sume tu..

dan inila hasiilnya..sangat puas hati..tadaaaa
silap plak xamik pic dalam kkedai.. tapi pic ni baru smpai uma lepas cuci kereta

dah cuci dah bayar dapat plak 1kad.. bile tanya katanya 6kali cucian dapat free1cucian...walaweiii lagi la admin sukeeeee... susah gak nak jumpa kira nakk attrack customer strategy cmni klu tok carwashkan..

ni admin tepek skali no.contact owner.. rupanya owner ade bukak bisnes usecar skali patent sambung bayar..admin blom jumpa owner masatu tokey blom datang..  biasala..bos.. byk cwngan bisnes ye dak.. buzy la tu..

dan paling terkejut staff tu cakap cuci kereta biasa luar dalam rm10.00...pergh... ook la tu kan... admin rasala.. sebab admin xde kereta.. pernah tanya around rm8 kalau luar jje dalam xpulak tanya... so far mmg sangat2 puashati...itu sahaja...korang pergilah kalau xcaya..nak2 yang keta besar2 tu kan.. ok bye


Monday, 15 May 2017

Sepetang Bersama Blogger 2017 merapatkan jurang Pemisah antara Blogger!

Assalammualaikum w.b.t pembaca setia he3 ada ke pembaca setia? Syokk sendiri pun boleh lah..

Amboi tajuk article macam poyo2 je gitu kan..jurang pemisah la konon..jurang2 cinta..cewah.. yang mana jauh kasi rapat, yang mana rapat kasi dekat, Mari3x!! Haaa dah macam announcement kat pasar malam beli ikan.. ko hado???.. ye lah jurang pemisah lah.. blogger newbie berkenalan dengan blogger senior.. yang senior dapat jodoh dikalangan blogger jugak...ehhh
Sumber gambar dari mawardi yunus
Sabtu lepas pada 13 mei 2017 adalah kali pertama admin join bengkel ni.. iaitu Sepetang Bersama Blogger 2017 atau SBB2017... dahla pertama kali.. rupanya buat terakhir kali jugak... first n last... adoi xde rezeki la tahun depan gamaknya nak jumpa kawan2 blogger nak dapat hadiah cabutan bertuah macam2 lagilah.. kenapala dari dulu admin xjoinkan.. dulu perasan jugak event ni tapi takot2 je.. sebab ingtkan blogger yang aktif je.. rupanya 'open to public', sapa2 pn boleb join..
Para blogger yang terlibat menjayakan SBB2017
SBB2017 ni ada sesi siang dan malam..untuk sesi siang bengkel timba ilmu lah.. pengalaman blogger senior 'Mahamahu.com' dan 'cikliliputih.com' berkongsi dalam mengharungi cabaran onak duri pahit getir dari blog dorg xde apa2 sehingga blog dorg popular, dapat plak kata2 nasihat dr peneraju Denaihati iaitu Tuan Haji Amir.. tapi yang paling terkesan pada admin iaitu Datuk Faridah Harun atau dikenali IbuHanim.. terasa macam blogger professional pulak bila sesi bersama En.Lokman Hakim  tentang etika blogger dan ada sedikit isi penting mengenai Personal Branding. Dah macam ala2 bengkel penulisan pulakkan..
Bersama Pengasas Denaihati Tuan Haji Amir
So far memang berbaloi la join SBB2017 ni sebab apa2 yang admin musykil tentang blog persoalan2 yang xterjawab semua dah terhurai...haaa.. yela admin ni blogger cikai je.. blog wujud pn tahun 2010 sebab mula2 tu luahan kisah arwah mak admin meninggalkan..lepas tu berzaman ler bersawang blog ni..mana nak aktif.. admin pun bukan lah blogger berbayar pun macam senior2 masih newbie lagi..
The way she talk really inspire me-IbuHanim
Sesi malam pulak memang admin xdapat join lah.. maklumlah ada anak kecil..kalau boleh bawak dah lama admin angkut ye dakkk..tapi sebab xnak rosakkan majlis orang.. admin jadi single beberapa jam je la..hahahaha padahal sesi malam tu la yang admin dengar lagi happeningkan macam2 hadiah cabutan bertuah dapat..xpelah xde rezeki admin.. apa nak heboh...kan?? Bunyi macam kecewa...

Lagi meriah bila dapat tudung brand ibawal free seramai 30orang konsep 'Sapa Cepat Dia Dapat'.. admin nak berebut memang idok lerrr..dah la duduk sit tengah auditorium tu nak keluar susah dan admin pulak xpakai tudung licin... jadi beruntung sape yang dapat tudung iBawal free kan... kiter bagi chance kat dorg yang layak..
Pinjam blogger opahjelita.com sebagai model.. aiscream admin dah ngap dulu xsempat nak amik gambo
Minum petang pulak free sebab disponsor oleh yeos serta ais cream upin ipin.. mestilah sedap dan best..sebab Free...kikikiki tapi lagi yang bertuah tu kalau dapat pakai henpon GT Mobile.. huntunglaaaa!!!
Selamat Berkenalan Awak!
Yang menariknya pengalaman admin pada haritu bila admin tanpa segan silu berborak berkenalan dengan dorang bertukar2 business card (untuk tambah networking) dan kenal lagi ramai blogger senior dan newbie. Ye la.. kat tempat baru kan..xbolehla nak malu pendiam borak2 pun dengan orang yang kiter kenal je.. bila lagi nak keluar dari kepompog zon selesa..
Sponsored event-Terima Kasih
Puas dah membebel sampai xde idea dah ni.. apa2 pun SBB2017 ni memang sangat Best!!! Dan terima kasih pada pihak2 yang sponsor tempat dewan auditariom Matic, makan minum, tudung iBawal, talifon bimbit GT Mobile dan juga akhir sekali terima kasih kerana mewujudkan event yang amat bermakna ini.. kepada Pengasas Denaihati Network Tuan Haji Amir dan krew2 Denaihati kerana telah banyak menyumbang dari segi masa dan kerahan tenaga kalian untuk buat majlis ini meriah terutamanya abg hisyamuddin dek melayan kerenah soalan saya yang merapu2 di facebook..hahahah.. Terima kasih sekali lagi.  Sekian...